Algemene voorwaarden en klachten

 

Algemene voorwaarden en klachten

Oog en Welzijn is aangesloten bij ZKN. ZKN heeft met de Consumentenbond Algemene Consumentenvoorwaarden opgesteld. De voorwaarden zijn van toepassing op de behandelingsovereenkomst die gebruikers van de zorg en de hulpverleners van de zorg met elkaar sluiten. De Algemene Consumentenvoorwaarden gelden alleen voor de ZKN aangesloten klinieken.

Bekijk de Algemene Consumenten voorwaarden hier.

Heeft u een klacht? 

Vanzelfsprekend doen alle medewerkers van Oog en Welzijn hun uiterste best om u zo goed mogelijk van dienst te zijn. Toch kan het voorkomen dat u een opmerking of klacht heeft of on¬tevreden bent. 

U kunt uw opmerking of klacht het beste direct met de oogarts of behandelaar bespreken. Dit is vaak een goede manier om een oplossing te vinden. Vraag uw zorgverlener of de secretaresse om een gesprek te plannen.

Wilt of kunt u uw opmerking of klacht niet met de betrokkene(n) bespreken? Dan kunt u ook eerst contact opnemen met de klachtenfunctionaris. Zij kan u informatie of advies geven om tot een oplossing te komen.


Bemiddeling

Wilt u graag een reactie van de betrokkene(n) op uw klacht? Of wilt u een gesprek? Vraag dit aan de klachtenfunctionaris. De klachtenfunctionaris kan een gesprek tussen u en de betrokkene(n) regelen. Zij kan bij dit gesprek aanwezig zijn als u dat wilt. Zij zit er dan bij als onpartijdig gespreksleider. Bij bemiddeling maakt zij maakt geen verslag van dit gesprek. 

Wilt u liever geen gesprek? Dan kan de klachtenfunctionaris uw klacht doorgeven aan de betrokkene(n). Zij vraagt dan om een reactie en geeft daarna de resultaten aan u door.


Oordeel vragen aan het management van Oog en Welzijn

Als door een gesprek of met bemiddeling de klacht niet tot een oplossing komt dan kan de klachtenfunctionaris zorgen dat de klacht intern onderzocht wordt. Van dit onderzoek wordt een verslag gemaakt. Dit verslag wordt aan u voorgelegd. Als u het eens bent met de tekst zal het management van Oog en Welzijn een onafhankelijk oordeel geven en beslissen welke oplossing er mogelijk is. Indien nodig wordt hiervoor iemand gevraagd die niet bij de klacht betrokken is. 
Het streven is om de behandeling van een klacht binnen zes weken af te ronden.

Vragen over kosten van behandeling of een declaratie kunt u sturen aan : Facturen@oogenwelzijn.nl


Bereikbaarheid Klachtenfunctionaris van Oog en Welzijn

U kunt een brief sturen per post of email met daarin uw klacht, uw naam en geboortedatum en of u toestemming geeft dat de klachtenfunctionaris in uw dossier kijkt. 
De klachtenfunctionaris gaat zorgvuldig om met uw gegevens en privacy.

Mw. I. Wijnalda, klachtenfunctionaris 
Birdaarderstraatweg 72-J 
9101 DC Dokkum 
e-mail: i.wijnalda@oogenwelzijn.nl
Telefoon: 0519 760088, dit is het algemene nummer van Oog en Welzijn. Als de klachtenfunctionaris niet direct beschikbaar is, zal zij u zo snel mogelijk terugbellen.

Klik op deze link voor de klachtenregeling van Oog en Welzijn.