Low vision / Visio

Oogzorg voor blinden of slechtzienden

Visio heeft spreekuur bij oogkliniek Oog en Welzijn in Dokkum

Een goed gezichtsvermogen heeft een enorme invloed op het welzijn van mensen. Op het moment dat het gezichtsvermogen aangetast wordt, is het goed om naar de volgende twee dingen te kijken: Wat valt hier medisch aan te doen? En hoe zorgen we ervoor dat deze persoon goed blijft functioneren? Bij het beantwoorden van deze vragen vullen Oog en Welzijn en Koninklijke Visio elkaar perfect aan. Vanuit dezelfde betrokkenheid bij het welzijn van hun patiënten slaan “Cure en Care” de handen ineen.
 

Zelfstandigheid

Daar waar het team van Oog en Welzijn geneest en verslechtering tegen gaat, kijkt Visio naar die dingen die niet meer zelfstandig lukken door een oogaandoening. Denk aan lezen, handwerken, boodschappen doen of thee inschenken. In de eerste plaats zoeken we mogelijkheden om met het aanwezige zicht zo veel mogelijk te doen. Dit kan door te kijken naar de invloed van verlichting, kleur of contrast. Daarnaast zijn er hulpmiddelen die kunnen helpen om zelfstandig te blijven functioneren.

Tijdens het spreekuur van Visio wordt ingegaan op de verschillende facetten in het leven die moeilijker gaan als er sprake is van een oogaandoening. Daarna onderzoeken we hoe we de aanwezige visus zo optimaal mogelijk in kunnen zetten, en welke hulpmiddelen daarbij kunnen ondersteunen.

Door aan te sluiten bij de oogkliniek van Oog en Welzijn zorgt Visio dat mensen in hun vertrouwde omgeving gezien kunnen worden. De verwijzing naar dit spreekuur loopt via de oogartsen van Oog en Welzijn.

Zie ook www.visio.org