Vergoeding en Tarieven behandeling

Vergoeding

Stichting Oog en Welzijn is een Zorginstelling. De behandelingen bij Oog en Welzijn worden volgens de Zorgverzekeringswet vergoed.
U heeft wel een eigen risico bij uw verzekering.
Oog en Welzijn legt vast wat u mankeert (de diagnose), de behandeling die u krijgt en wat de kosten daarvan zijn. De landelijke ziekenhuisfinanciering gebeurt volgens het DOT-stelsel, dat is gebaseerd op de zogenaamde Diagnose Behandel Combinatie (DBC). Voor meer informatie over DBC's klik hier

Eigen risico

U betaalt altijd een eigen risico van minimaal € 385,- voor ziekenhuiszorg.
Zorgverzekeraars vergoeden een groot deel van de kosten van ziekenhuiszorg. U betaalt echter altijd een eigen risico, in 2024 is dat € 385,-. Dit eigen risico is verplicht voor iedereen van 18 jaar en ouder en gaat in op de dag u 18 jaar wordt. Dit betekent dat u per kalenderjaar altijd de eerste € 385,- aan zorgkosten zelf moet betalen. Naast dit verplichte eigen risico kan het zijn dat u zelf gekozen heeft voor een vrijwillig eigen risico. Dit heeft u dan zelf afgesproken met uw zorgverzekeraar. Uw totale eigen risico kan daarmee oplopen tot € 875,-

Let op: als u naar Oog en Welzijn komt voor een afspraak, betaalt u uw eigen risico als de behandeling wordt vergoed vanuit de basisverzekering. 
Betaling eigen risico bij doorlopende behandeling

Soms krijgen patiënten te maken met een rekening voor het eigen risico van het vorige jaar terwijl de behandeling in het huidige kalenderjaar heeft plaatsgevonden. U krijgt bijvoorbeeld een brief van uw zorgverzekeraar met een rekening voor het eigen risico van 2022, terwijl u in 2023 naar het ziekenhuis bent geweest voor de behandeling. Wilt u hier meer over weten? Kijk dan hier voor meer informatie.


 

Contract zorgverzekeraars

Uw zorgverzekeraar bepaalt of uw behandeling vergoed wordt en in welk ziekenhuis en of zelfstandige behandelkliniek (ZBC).  Ziekenhuizen onderhandelen daarom met zorgverzekeraars over de prijs, de hoeveelheid en de kwaliteit van DBC-zorgproducten en overige zorgproducten.

De zorgverzekeraar is niet verplicht om met alle ziekenhuizen een contract te sluiten en in alle gevallen de zorg te vergoeden. Heeft uw zorgverzekeraar geen contract met het ziekenhuis, dan brengt het ziekenhuis de zogenaamde ‘passantenprijs’ in rekening aan u als patiënt of aan de zorgverzekeraar. Door goede afspraken met de zorgverzekeraar te maken, proberen ziekenhuizen te voorkomen dat u zelf de rekening ontvangt.

Informeer bij uw zorgverzekeraar

Gaat u binnenkort naar het een kliniek of ziekenhuis? Kijk dan eerst goed op de website van uw zorgverzekeraar naar de voorwaarden van uw zorgverzekeringspolis. Hierin staat of de kosten van uw behandeling bij Oog en Welzijn daadwerkelijk worden vergoed. U bent te allen tijde zelf verantwoordelijk voor uw verzekering en de dekking van uw afgesloten polis.

Overeenkomsten zorgverzekeraars over 2024

Voor 2024 is overeenstemming tussen Oog en Welzijn en onderstaande zorgverzekeraars waardoor wij de factuur rechtstreeks naar uw zorgverzekeraar kunnen sturen.

Hieronder een overzicht van alle koepels van zorgverzekeraars en de verschillende labels waaronder zij actief kunnen zijn.
 • Achmea
  Labels: FBTO, Interpolis, De Friesland, Zilveren Kruis, ZieZo, Pro Life, AON 
 • Coöperatie VGZ
  Labels: Bewuzt, IZZ (VGZ voor de zorg), Promovendum, National Academic, Besured, Univé, ZEKUR, UMC, United Consumers VGZ, IZA
 • CZ
  Labels: CZ, CZdirect, Just, Nationale Nederlanden, OHRA
 • Menzis
  Labels: Anderzorg, Menzis, HEMA, PMA
 • DSW
  Labels: DSW, inTwente, Stad Holland
 • ASR
  Labels: De Amersfoortse, Ditzo
 • ENO
  Labels: Salland, Zorgdirect
 • ONVZ
  Labels: ONVZ, PNOzorg, VvAA, jaaah
 • Caresq / Eucare
  Aevitae 
 • Zorg en Zekerheid
  Labels: Zorg en Zekerheid, AZVZ
Uw zorgverzekeraar kan vragen naar de gegevens van onze zorginstelling.
Wij zijn bij de zorgverzekeraar bekend onder de naam:
Stichting Oog en Welzijn
AGB-code: 22220748

Overige verzekeraars:

Indien uw zorgverzekeraar niet in de bovenstaande lijst staat, neemt u dan contact op met Oog en Welzijn.

Onze passantentarieven

Klik hier voor de passantentarieflijst 2024Tarieven onverzekerde zorg

 
Blepharoplastiek boven Beide ogen € 850,-
Blepharoplastiek onder Beide ogen € 1200,-
Ptosisoperatie Linker of rechter oog € 750,-
Ptosisoperatie Beide ogen € 1200,-
Cosmetische wratjes Beperkt (enkele wratjes) € 150,-
Cosmetische wratjes Uitgebreid € 250,-


Tarieven bijbetaling premium kunstlenzen

Monofocaal torische kunstlens Per oog                                     €600,-       
Multifocale kunstlens   Per oog      €1500,-
Multifocaal torische kunstlens  Per oog  €1800,-